Author:
miercuri, februarie 04th, 2015
Category: Uncategorized

 

Asociaţia Psihologilor Tighina a organizat la data de 28 ianuarie 2015,  în Sala Mare a Consiliului Raional Căuşeni,  Conferinţa Skype  cu partenerul Fundaţia pentru Tineri şi Femei din or. Iaşi, România.  Genericul conferinţei “Practici europene de asistenţă socială pentru familiile  în dificultate-suport în asistenţa persoanelor afectate de fenomenul migraţiei” a trezit interesul participanţilor. Cei prezenţi: asistenţi sociali comunitari, specialişti din cadrul DASPF Căuşeni, poliţişti, membri ai ONG-urilor active din comunitate, specialişti din cadrul serviciilor sociale specializate au avut prilejul de a efectua un schimb de experienţă, de a discuta problemele existente în domeniu.

A avut loc o evaluare a activităţilor în cadrul proiectului “Organizaţiile societăţii civile din r-le Căuşeni, Anenii Noi, Ştefan Vodă şi regiunea transnistreană-mai viabile şi competitive în protecţia tinerilor în dificultate socială” implementat de către AO “Asociaţia Psihologilor Tighina”, fiind relatată  activitatea în domeniul asistenţei tinerilor afectaţi de fenomenul migraţiei în perioada august 2014-ianuarie 2015. Au fost propuse sugestii de îmbunătăţire a activităţilor în cadrul proiectului şi de sporire a impactului acestuia pentru comunităţile implicate.

O informaţie deosebit de valoroasă a relatat preşedinta “Fundaţiei pentru Tineri şi Femei” Irina- Carmen Barbălată cu privire la practicile parteneriale în asistenţa  familiilor afectate de fenomenul migraţiei în România.

Participanţii la Conferinţa Skype au menţionat eficacitatea parteneriatelor internaţionale şi a implementării valorilor europene aplicate de către prietenii români.

Cei prezenţi au acceptat cu entuziasm această nouă practică de a efectua schimbul de experienţă şi au primit suportul informaţional la subiect.

Ana Şchiopu,

membru Asociaţia Psihologilor TighinaIMG_4196 IMG_4204

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.